De automatische investering biedt u de mogelijkheid om regels in te stellen, zodat het beschikbare geld op uw account automatisch wordt geïnvesteerd. De automatische investering volgt altijd de door u vastgelegde regels. Alle details over automatische investering.

Ontdek hoe u stap voor stap automatisch investeert op mozzeno.

Stap 1: Log in op uw mozzeno investeerdersaccount en selecteer ‘Investeren’ in het linker menu. Klik vervolgens op ‘Automatisch’.

U komt terecht in de lijst met automatische investeringsprofielen. Er bestaat al een geprefigureerd profiel ‘PROTECT-verzekering alle looptijden’.

Als u dit vooraf ingesteld profiel activeert, zal het investeren in alle series van Notes die 100% gedekt zijn door de PROTECT-verzekering.

U kunt de investeringslimieten van dit profiel aanpassen alvorens u het activeert, maar de criteria ervan kunt u niet veranderen.

Aanvankelijk is dit geprefigureerde profiel gedeactiveerd. Om het profiel te activeren, moet u klikken op de knop ‘on/off’ in de kolom ‘Actief’.

Om dit profiel te activeren moet u de velden onder ‘investeringslimieten’ invullen en de algemene voorwaarden aanvinken. Vervolgens kunt u klikken op de knop ‘Dit investeringsprofiel activeren’.

Stap 2: Klik op de knop ‘Voeg uw eigen automatische investeringsprofiel toe’ om op basis van uw selectiecriteria een nieuw profiel aan te maken.

Er zijn 18 selectiecriteria om een nieuw automatisch investeringsprofiel in te stellen.

Naargelang uw investeringsdoelen kunt u de selectiecriteria aanvinken/uitvinken.

Een veld wijst op ‘de mogelijkheid op inschrijvingen’. Het gaat om een indicatie gebaseerd op alle series van Notes die sinds de lancering van het platform zijn aangeboden voor inschrijving.

Hoe hoger de inschrijvingsmogelijkheid, hoe groter de kans dat het geld van de investeerder snel zal worden geïnvesteerd in de series van Notes die aan zijn selectiecriteria beantwoorden.

Voorbeeld: Na het selecteren van de criteria ziet u dat de mogelijkheid op inschrijvingen verandert van status ‘Zeer hoog’ naar status ‘Zeer laag’. Daardoor kan het langer duren voor het geld van de investeerder volledig is geïnvesteerd.

De knop ‘Uitgebreide filters’ onderaan rechts geeft u toegang tot aanvullende selectiecriteria.

Met deze optie kunt u uw automatische investeringsprofiel verder verfijnen.

Stap 3:Gelieve een profielnaam in te geven’ vóór de bevestiging van uw nieuwe investeringsprofiel.

Stap 4: Klik op de knop ‘Profiel aanmaken’ om verder te gaan met de aanmaak van uw investeringsprofiel.

Om de aanmaak van uw investeringsprofiel af te ronden is het nodig om de 3 velden onder ‘investeringslimieten’ in te vullen:

• Minimaal te investeren bedrag: Dit veld is facultatief. Hier kunt u het minimale bedrag van de automatische investering per serie van Notes voor dit profiel preciseren.
  • Maximaal te investeren bedrag: In dit veld kunt u het maximaal te investeren bedrag per serie van Notes preciseren op basis van dit profiel. Een aantal dwingende regels leggen vast welk bedrag maximaal mag worden geïnvesteerd in eenzelfde serie van Notes. Deze regels zijn van toepassing, ongeacht het bedrag dat u in dit veld hebt opgegeven.
  • Maximaal percentage van de portefeuille dat u niet mag overschrijden voor (her)investeringen met dit investeringsprofiel. Het totaal voor de verschillende investeringsprofielen kan meer dan 100% bedragen.

U moet de algemene voorwaarden aanvaarden.

U kunt uw nieuw profiel activeren via de knop ‘Dit investeringsprofiel activeren’.

Stap 5: Zoek uw nieuwe profiel in de lijst met uw automatische investeringsprofielen.
Om de 15 minuten controleert het platform of de Notes die beschikbaar zijn voor inschrijving overeenstemmen met een van uw automatische investeringsprofielen.

Het is mogelijk om de volgorde van de toepassing van uw automatische regels aan te passen met behulp van de pijltjes in de kolom ‘Prioriteit’.

Een bestaand profiel aanpassen

• Activeer/deactiveer een profiel: Het is mogelijk om een investeringsprofiel te activeren/deactiveren via de knop ‘off/on’.

Bij de activering van een niet actief profiel krijgt u het volgende bericht: ‘Het automatische investeringsprofiel is met succes geactiveerd’.

Bij de deactivering van een actief profiel opent een venster om de deactivering van dit investeringsprofiel te bevestigen.

De deactivering van een actief investeringsprofiel zorgt ervoor dat het terugbetaalde geld (kapitaal en interesten) niet opnieuw wordt geïnvesteerd.

• Een actief profiel aanpassen: in de kolom ‘Andere acties’ is er een knop die u drie opties voorstelt:

• Pas de criteria aan: laat u toe om de gekozen selectiecriteria bij de aanmaak van een profiel aan te passen.

• Pas de investeringslimieten aan: laat u toe om het minimale bedrag, het maximale bedrag en het max. percentage van de portefeuille aan te passen.

• Bekijk mijn investeringen uitgevoerd via dit profiel: toont u welke Notes ingeschreven zijn in ‘Mijn investeringen’ via het geselecteerde investeringsprofiel.

De optie ‘Het investeringsprofiel verwijderen’ is enkel beschikbaar voor een niet actief investeringsprofiel. U kunt dit profiel definitief verwijderen uit uw lijst.

Goed om te weten: De optie ‘Start de rondleiding’ zorgt ervoor dat u de investeringsmethoden op ons platform beter kunt begrijpen.

Ontdek ook de procedure voor handmatig investeren op mozzeno.